Valikko Sulje

Kati Mäntylä

Manipulatiivinen fysioterapeutti

Jouni Mäntylä

Hieroja, Personal Trainer

previous arrow
next arrow
Slider

Palveluksessanne

Kati Mäntylä

Manipulatiivinen fysioterapeutti / Maitland concept®

Minulla on takana yli 17 vuoden kokemus fysioterapeuttina. Olen erikoistunut 1/2005 - 12/2010 aikana manipulatiiviseen fysioterapiaan (Maitland concept®), ja samoihin aikoihin myös tuki- ja liikuntaelimistön toimintakykyä edistävään fysioterapiaan. Lisäksi olen suorittanut koulutuksia muun muassa olkapäähän, kineettiseen kontrolliin, neurodynamiikkaan sekä faskioihin liittyen. Ravintovalmentajaksi opiskelin vuonna 2017, ja syksyllä 2018 jatkoin ammattitaitoni kehittämistä ravitsemusasioissa Itä-Suomen yliopistossa urheilijan ravitsemuksen perusteiden parissa 30 op verran.

Vuosien varrella minulle on kehittynyt asiakaslähtöinen tapa työskennellä. Tutkin asiakkaan huolellisesti ja hoidan oireiden perimmäistä syytä, en vain oirealuetta. Kokemukseni perusteella on erittäin tärkeää pystyä viemään ohjaamani harjoitteet käytännön tasolle siten, että ne palvelevat asiakkaan arkea mahdollisimman monipuolisesti (työ, harrastukset, eläminen/oleminen). Hyvän lopputuloksen takana on asiakkaan oma ymmärrys oireiden taustalla olevista tekijöistä ja sitoutuminen siihen mitä ollaan tekemässä.

Vahvuutenani on oireiden tunnistaminen liikkeessä ja erilaisissa toiminnoissa. Osaan hoitaa monia oireita, monilla eri keinoilla. Mitä moniongelmaisempi asiakas, sen enemmän sytyn. Hoidan ihmistä kokonaisvaltaisesti, ja minulle on sydämen asia saada kivut helpottamaan ja nähdä asiakas hyvinvoivana.

CV - Kati Mäntylä

Koulutukset ja osaaminen

 • Syksy 2003 C-1/2 Selkärangan manuaalisen tutkimisen ja hoidon peruskurssi
 • Vuosi 2005 Tuki- ja liikuntaelimistön toimintakykyä edistävä fysioterapia 20 ov/30 op. Sisältäen Maitland Concept, Level 1
 • 28.10.2007, 25.11.2007, 20.01.2007 Manuaalinen terapia: Kineettinen kontrolli ja manuaaliset tekniikat
 • 31.3.-1.4.2006 Nilkan ja jalkaterän fysioterapeuttinen tutkiminen ja hoito
 • 8.8.-12.09.2006 Maitland Concept, Level 2a
 • 6.10.2007 NeuroMusculoSkeletal Physiotherapy and Maitland concept
 • 12.11.-14.12.2007 Maitland Concept, Level 2b
 • 15.3.2008, 5.4.2008, 12.4.2008 Yläraajakoulutus (operaatioiden jälkeinen kuntoutus, motorinen kontrolli ja neurodynamiikka)
 • 21.-22.11.2008 SOMTY:n ja SMLY:n syysopintopäivät: Yläraaja vaivaa - mitä tehdä?
 • 23.-25.4 ja 29.4.2009 DBC-peruskoulutus
 • Joulukuu 2009 Manipulaatio kertauskurssi
 • Faskia alaraajakurssi 11.-12.2.2017
 • Ravintovalmentajakoulutus 18.9-18.11.2017
 • Urheilijan ravitsemuksen perusteet 30 op. 9/2018-12/2019. Kyseessä on Suomen ensimmäinen yliopistotasoinen laajempi koulutuskokonaisuus puhtaasti urheiluravitsemuksesta

Olen vuonna 1978 syntynyt urheilullinen nainen. Osallistuin syksyllä 2012 ensimmäisiin SM-kisoihin Athletic Fitnessin puolella sijoittuen toiseksi. Kisasin neljät fitness-kisat vuoden aikana.

Olen aina harrastanut kilpaurheilua, joista lentopalloa 21 vuotta ennen kuin kuntosaliharjoittelu vei minut mukanaan keväällä 2012.


Tällä hetkellä en kilpaurheile, ja valmennan itse itseäni. Urheilu on minulle elämäntapa, eikä niinkään pelkkä harrastus. Harjoittelen kuntosalilla ja teen aerobista harjoittelua vaihtelevasti erilaisten juoksuharjoitteiden, pyöräilyn ja soudun muodossa. Lisäksi käyn pelaamassa tennistä ja sulkapalloa.

Nautin kovasti siitä mitä teen, ja vaikkei kilpaurheilusta olekaan kyse, pyrin tekemään jokaisen treenin täysillä loppuun asti ja seuraan kehitykseni progressiivisuutta kirjaamalla harjoitteiden toistomääriä ja painoja ylös.

Ruokavalioni ei ole luonnollisesti yhtä tarkka ja niukka kuin kisadieetillä. Pääosin nautin itse tehtyä ruokaa rennolla otteella, ja pidän huolen että syön riittävästi. Näin ollen pysyn pirteämpänä, treenitehoni ovat paremmat, ja saan oikeat ravinteet ruuastani.

Jouni Mäntylä

Hieroja, Personal Trainer

Olen kiinnostunut terveydestä ja hyvinvoinnista kokonaisuutena, ja haluan saada sinut voimaan oikeasti hyvin. Uskon pitkäjänteiseen ja johdonmukaiseen toimintaan, jossa arjen pienillä valinnoilla luodaan pysyvää hyvinvointia elämään.

Teen tiivistä yhteistyötä fysioterapeutin kanssa, joten harjoittelujaksoa edeltää tarvittaessa perusteellinen fysioterapeuttinen tutkiminen ja haastattelu. Nämä luovat pohjan turvalliselle ja laadukkaalle harjoittelulle. Erilaisten kontrolloitujen liikemallien harjoittelu yhdessä varmistaa sen, että liikkeet suoritetaan oikealla tekniikalla ilman virhesuorituksista johtuvia loukkaantumisriskejä.

Vaikka otankin hyvinvoinnin ja treenaamisen tosissani, olen positiivinen kaveri ja elän elämääni pilke silmäkulmassa ja hymy huulessa. Arvostan aitoutta ja rehellisyyttä.Teen kaikkeni, että sinä asiakkaanani saavutat sovitut tulokset ja panostan sinun hyvinvointisi eteen. Siksi odotan myös sinulta vahvaa sitoutumista ja motivaatiota tavoitteidesi saavuttamiseksi.

Olen vuonna 1972 syntynyt mies, jonka intohimo on aina ollut urheilu. Olen harrastanut erilaisia urheilulajeja lähes koko ikäni, joista pisimpään on ollut mukana hölkkä (useat maratonit), kuntosaliharjoittelu, uinti, laitesukellus, hiihto, pyöräily, laskettelu, sulkapallo, jääkiekko ja golf.


Hitaat lihassolut omaavana kuntoilijana kestävyysurheilu ja pitkäjänteinen harjoittelu ovat lähellä sydäntäni.

Olen perehtynyt hyvin eri lajien vaatimaan lihasharjoitteluun. On tarpeesi sitten uintitekniikan löytäminen, hyvinvoinnin parantaminen tai itsesi voittaminen puoli-/täysmaratonilla, löydämme siihen varmasti oikean ja järkevän keinon.

Pikadieetit eivät kuulu minun ajatusmaailmaani, vaan parhaat tulokset saavutamme oikealla ravinnolla, riittävällä levolla ja tarpeellisella määrällä harjoittelua.